Patricia lacht in de camera

Patricia van Bakkum

Mijn yogapad is zo’n 5 jaar geleden begonnen, ik had nogal het een en ander te verwerken uit het verleden, was mijzelf een beetje kwijt, wist niet wat IK nu precies wilde. Ik begon met een thuis practice via youtube, instagram, online video’s enz. Er ging een wereld voor mij open! Ik werd rustiger in mijn hoofd, m’n lichaam werd sterker, maar ik miste nog iets, ik besefte dat ik mij meer wilde gaan verdiepen in de filosofie. Toen ben ik met de Raja Yoga Opleiding begonnen. Deze opleiding heeft heel helend en therapeutisch gewerkt (en dat doet het nog steeds). Door de balans tussen lichaam en geest heb ik mijzelf terug kunnen vinden en kunnen achter halen wie ik nu echt ben, het is nog steeds in ontwikkeling. Het heeft mij leren luisteren naar mijn lichaam, waardoor ik weet wat mijn grenzen zijn.

Voor mij is Yoga een inspiratiebron die ik voor de rest van mijn leven zal gebruiken en dit wil ik graag vanuit mijn eigen kracht en basis delen met anderen.

Met het doorgeven van de yogafilosofie wil ik graag anderen inspireren om te leren luisteren naar hun lichaam (intuïtie). Het is een pad die je de rest van je leven zal bewandelen. Ik zie mijzelf als een instrument om de yoga vanuit mijn hart en ziel door te geven.

Chareita als docent in Almere bij GAIA

Chareita Smit

Mijn naam is Chareita Smit-Gajadhar. In mijn jeugd ben ik in aanraking gekomen met Bhakti Yoga en later met Hatha Yoga. Vanuit deze achtergrond en mijn eigen interesse heb ik, na mijn dansstudie-tijd in India, terug in Nederland,van 2002-2006 mijn diploma Hatha Yoga Docent gehaald bij de Yoga Academie Nederland (YAN). In 2007 volgde de docentenopleiding Kinderyoga bij Jip en Jan van Helen Purperhart. Mijn honger naar meer kennis over yoga, naar verdere verdieping, en ook de workshops die ik volgde brachten mij naar de Himalaya Yoga Meditatie Traditie, de klassieke Raja Yoga, vanuit Rishikesh, India. In de Himalaya Yoga Meditatie Traditie zijn vele van mijn vragen die ik nog had beantwoord. Waar de verschillende filosofische elementen voorheen als ‘los zand’ waren, vond ik nu de samenhang. De integratie van lichaam en geest, het effect van de adem op ons functioneren, de eigen spirituele zoektocht, de meditatie en de onmetelijke liefde van de Leraren maken deze Traditie voor mij tot een warme en menselijke Traditie. Mijn kennis is slechts een druppel in de oceaan, maar dat beetje dat ik weet deel ik graag met een ieder zodat de adem kan stromen, het hart kan stralen en de geest tot rust kan komen. Naast mijn part-time werk bij Reed-Elsevier geef ik les in Indiase tempeldans (Odissi). Ik ben getrouwd met Ramon en moeder van Anuradha, onze dochter.

Liesbeth in Almere

Liesbeth Severins

Even voorstellen: Mijn naam is Liesbeth Severins. Dertig jaar geleden begon ik met yoga en meditatie. Na een hectische tijd in het voortgezet onderwijs besloot ik enkele jaren geleden om yoga professioneel te beoefenen en het voortgezet onderwijs achter mij te laten. Ik volgde een Yin Yoga docentenopleiding en een Raja yoga docentenopleiding en geef nu enkele lessen per week Yin yoga, Yin Yang yoga en Raja yoga. Ik ben nog iedere dag dankbaar voor deze verandering in mijn leven. Yoga geeft mij kracht, souplesse en een extra dimensie in mijn leven. Ik hoop dat aan velen te kunnen doorgeven.

Dit zal sluiten in 0 seconden