Raja Yoga opleiding

Ontwikkel jezelf verder

Raja Yoga opleiding

De opleiding tot RAJA Yogadocent bestaat uit 3 leergangen van totaal 450 uur. Na deze opleiding verkrijgt de Yoga student de titel Yoga Siromani ofwel Yoga Docent.


De
 Yoga Student krijgt kennis aangeboden van alle acht stappen uit het Yoga stelsel van Patanjali. Daarnaast vormt het schrijven van een scriptie over een zelfgekozen onderwerp, waarin tevens zijn persoonlijke ontwikkeling is beschreven, onderdeel van het afstuderen. Verplichte literatuur wordt door de student zijn aangeschaft en de syllabus per jaargang kan via GAIA besteld worden.

Doel

De Yoga student heeft gedurende de docentenopleiding aangetoond het lesmateriaal op MBO/HBO werk- en denkniveau te beheersen en de yogafilosofie te bevatten om zowel praktisch, theoretisch als didactisch lessen te kunnen geven op basisniveau. De docentenopleiding is geschikt als basis voor de Meester opleiding voor die yogastudenten die door willen groeien naar Teachertrainer (geven van de docentenopleiding).

Kwaliteitsnorm

De lessen worden gegeven door een Yogadocent die bevoegd is om de docentenopleiding te geven en de opleiding tot RAJA Yoga Docent heeft genoten. De Yoga student bezit bij aanvang van de opleiding alle basisvaardigheden in yoga. De yoga student is in staat om enige tijd in meditatiehouding te zitten en studenten te begeleiden in het aannemen van fysieke houdingen (asana’s).

Er is 10% verzuim van de lessen toegestaan. In een scriptie aan het einde van het 3e jaar van de docentenopleiding toont de Yoga Student aan dat deze over voldoende inzicht beschikt in alle onderdelen van het 8-voudig pad van Patanjali, inclusief didactische vaardigheden en kennis van anatomie en fysiologie. De vakbekwaamheid wordt door jouw RAJA Yogadocent en een  lid van de toetsingscommissie bevestigd via een eindgesprek met de student.

Erkenning

De Yoga student ontvangt een landelijk vastgesteld en gewaarborgd erkend diploma van GHY met de naam en aard van de genoten opleiding. Op het Diploma staat vermeld: de naam, geboortedatum, aantal uren, met titel Yoga Siromani en de handtekeningen van de Yogadocenten en een lid van de toetsingscommissie.

De opleiding is erkend voor de SYN (Samenwerkende Yogadocenten Nederland) en de IYF (Internationale Yoga Federation). 

Meer informatie kun je lezen in de studiegids. De gids kun je downloaden via onderstaande button:

Aanmelden

Aanmelden voor de Raja Yoga opleiding kan gemakkelijk door onderstaande gegevens te mailen naar [email protected]


Naam:
E-mail:
Telefoonnummer:

Wij zijn een geaccrediteerde opleiding:

accreditatie

''Zelfs in Lockdown een super fijne yogaschool! Dagelijks meerdere lessen online te volgen. Iedereen kan deze tijd rust gebruiken, steun GAIA door een abbonement te nemen en werk aan je mindfulness!''

''Een professionele yogaschool waar je je gelijk in een andere wereld waant en écht tijd hebt voor jezelf. Alles in huis om jou te ondersteunen en een fijne les te hebben.''

''Helemaal top yoga house! Mooie ruimtes, schoon, veel yoga vormen, ruime keus in lesrooster, mooie website, hebben vaak mooie aanbiedingen. Kortom je moet het meegemaakt hebben, laat je goed adviseren. Naast mijn badminton doe ik graag de yin yoga om mijn lichaam soepel te houden en restorative yoga voor mijn nek/schouder/rug klachten. Voor mij is yoga een fijne manier voor lichaam en geest te ontspannen.''

Dit zal sluiten in 0 seconden