Chakra Yoga

Chakra yoga is een combinatie van Raja Yoga en Kundalini Yoga waarbij de nadruk ligt op kennismaken met de 7 chakra’s, ook wel energiewielen genoemd. De oefeningen zijn gericht op het openen van de eerste 5 Chakra’s en verbinding maken met onze intuïtie (6e Chakra). Het opheffen van blokkades en het goed laten doorstromen van ons energie stelsel. Er wordt gebruik gemaakt van yoga asana’s, adem oefeningen, klank, dans en geleide meditaties. Alles ondersteund met muziek.

De 7 Chakra’s

De volgende 7 Chakra’s (energiewielen) zijn er:

Het eerste Chakra

Het wortel Chakra of stuit Chakra. Dit chakra zorgt ervoor dat je je stabiel voelt. Je voelt je veilig en bent geaard. Door goed geaard te zijn, voel je je zeker.

Het tweede Chakra

Het Sacraal Chakra, bevindt zich net onder de navel.

Dit Chakra staat voor het uiten van emoties, beweging, hebben van relaties, seksualiteit en creativiteit.

Het derde Chakra

De navel Chakra of zonnevlecht Chakra.

Energie, zwelwaardering, blijheid en controle over jezelf staat centraal. Je kunt op kracht bereiken van je wilt. Op het moment dat dit Chakra in evenwicht is, kun je er voor jezelf en een ander zijn.

Het vierde Chakra

Het hart Chakra, bevindt zich bij het hart.

Dit Chakra staat voor de liefde, vriendelijkheid voor je zelf en naar anderen, vertrouwen, geborgenheid, hoop en het vinden van balans.

Ik bemin en word bemind staat centraal.

Het vijfde Chakra

Het keel Chakra, te vinden in het gebied van de nekwervels en het strottenhoofd. Dit chakra bevindt zich dichtbij de schildklier, waardoor de stofwisseling een grote rol speelt bij dit Chakra.

De staat voor reiniging: Op het moment dat je jezelf laat horen, je laat weten wat je nodig hebt, zal er reiniging van je lichaa optreden.

Het zesde Chakra

Het voorhoofd Chakra. Ook wel het derde oog genoemd.

Het geweten speelt een grote rol in het bewustzijn en de keuzes die je in het leven maakt.

Het zevende Chakra

Het Kruinchakra, bevindt zich in het gebied van de kruin.

Het zevende chakra is het laatsta chakra. Dit chakra zorgt voor eenheid.

Dit zal sluiten in 0 seconden