Yin Yoga in Almere

Yin Yoga

Yin Yoga is een rustige, versterkende en verstillende vorm van yoga die stress verminderend werkt. Deze vorm van yoga bevordert tevens de zelfacceptatie. Tijdens Yin Yoga blijven we gemiddeld wat langer in een houding dan bij andere yogavormen. Daardoor heb je meer tijd om grenzen te verkennen en te onderzoeken waar je mogelijkheden liggen. Om die reden wordt deze vorm van yoga meditatief en heeft het een rustgevend effect.

Bindweefsel versterken

Er wordt gewerkt op de diepere lagen van de spieren, botten en meridianen. Bindweefsel versterken is ook een belangrijk effect van Yin Yoga. Yin is de vrouwelijke zachte vorm die betrekking heeft op de zachtere gebieden van het fysieke lichaam. Yang is de tegenhanger die betrekking heeft op de hardere, niet flexibele delen van het lichaam. Het lichaam wordt bij Yin Yoga niet gebruikt om in een houding te komen maar om de houding in dienst te stellen van het lichaam.

Werkzaamheden van Yin Yoga

  • Bevordert zelfacceptatie
  • Werkt gunstig op de energiehuishouding
  • Verbetert het immuunsysteem
  • Stress verminderend
  • Bindweefsel versterken
  • Leert jezelf te aanvaarden zoals je bent op dat moment
  • Vergroot levensvreugde

Voor wie is Yin Yoga geschikt?

Geschikt voor alle mensen, niveaus en leeftijden omdat de houdingen altijd op een speelse manier worden aangepast aan jouw lichaam. Yin Yoga is zeer geschikt voor mensen die de gewrichten en het bindweefsel in het bekken en de rug veel belasten. Het lichaam heeft dan veel energie nodig om rechtop te blijven waardoor de spieren verkorten. Bij Yin Yoga worden de spieren juist losgelaten.

Yin/Yang Yoga

In deze Yogavorm beoefen je eerst actieve, krachtige houdingen (Yang = Mannelijk), waarin je vooral spierkracht traint. Na deze intensivering neemt de Yin Yoga het over en verblijf je langer in een yogapose. Je komt dan in een meer meditatieve staat van Zijn.

Dit zal sluiten in 0 seconden