Goed om te Weten

GAIA House of Yoga is een holistische organisatie die yoga- en meditatie inzet om mensen op fysiek, emotioneel en mentaal niveau bewust te maken van zichzelf en de wereld om hen heen.  

De rijke geschiedenis van Yoga

Yoga betekent juk, ook wel verbinden of samenvoegen. Binnen yoga maken we verbinding met onszelf en leren we onderscheidingsvermogen te ontwikkelen om zodoende in een meer onthechte staat van zijn het leven tegemoet te treden..

De Koninklijke Raja Yoga en het 8-voudig pad van Patanjali staan bij GAIA aan de basis. Raja Yoga is de meest  oorspronkelijke en klassieke yoga die we kennen. Het is een oeroude Indiase filosofie en wetenschap gebaseerd op de veda’s (Vedische geschriften) die de ware aard der dingen onthuld.  Van oudscher werd deze kennis mondeling doorgegeven van Guru op leerling en werd het gezien als een geheime leer die niet voor iedereen toegabnkelijk was.  De wijze Maharishi Patanjali is de eerste geweest die de yogafilosofie op schrift heeft gesteld. Hij zag dat yoga allesomvattend is en heeft om die reden de essentie van yoga tot een geheel samengevoegd in de Yoga Sutra’s (aforismen). Met het 8-voudig pad krijgen wij hiermee een handvat aangereikt om tot hoger bewustzijn te komen en uiteindelijk Samadhi en Zelfrealisatie te bereiken. Raja Yoga is een Zelfstudie, ofwel de studie van het Zelf om in verbinding te komen met wie wij werkelijk zijn.

Patanjali zegt: ‘Svarupa…ofwel in je ware aard gevestigd zijn.’

 

Op weg naar zelfrealisatie

Naast yoga- en meditatielessen wil GAIA House of Yoga ook bijdragen aan een betere leefwereld. Niet alleen voor jou als individu maar ook voor de samenleving en de mensheid als geheel. Vandaar dat wij maatschappelijk verantwoord ondernemen belangrijk vinden. 

GAIA House of Yoga is dus meer dan een plek waar je Yoga en Meditatie beoefent. GAIA biedt een pad dat naar meer bewustzijn en zelfrealisatie leidt, naar meer zingeving en voldoening. Een lifestyle die jouw uitnodigt ieder moment een betere versie van jezelf te leven.

GAIA staat aan het begin van een Nieuwe Wereld en een veranderende manier van samenleven. Het GAIA concept ontstond tijdens een yogales. Geboren als een inzicht over de verbinding tussen alles dat de aarde ons biedt in een allesomvattend universum.