Gratis SriSriAyurveda Consult

Nu bij een jaarabonnement een SriSriAyurveda Consult t.w.v. €58,-!

In samenwerking met SriSriAyurveda geeft GAIA House of Yoga jou nu de mogelijkheid om gebruik te maken van een polsdiagnose.

Een ayurvedisch consult: Nadi Pariksha

Nadi Pariksha, (oftewel pols diagnose), is de belangrijkste diagnose techniek binnen ayurveda waarbij zeer accuraat en uitgebreid zowel lichamelijke als mentale onbalans en ziektes kan worden vastgesteld. Zelfs risico’s op gezondheidsproblemen in de toekomst kunnen worden opgespoord. Via Nadi Pariksha wordt duidelijk wat de dieperliggende oorzaak is van klachten, waardoor de aanpak verder kan gaan dan alleen symptoombestrijding.

Koop hier jouw jaarabonnement en boek je consult!

Wie zijn we?

Sri Sri Ayurveda is een dynamisch team van ervaren ayurvedisch specialisten en gedreven assistenten. We streven ernaar om veel meer te zijn dan de zoveelste alternatieve vorm van geneeskunde: onze passie is om u te laten kennismaken met ayurveda, een van de oudste holistische medische wetenschappen ter wereld en u te laten ervaren hoe goed dit u doet. Wij stellen alles in het werk om ervoor te zorgen dat uw gezondheid door middel van ayurveda in balans komt en blijft. Onze aanpak gaat verder dan enkel symptoombestrijding: u staat centraal tijdens dit proces, u voelt zich weer fit en vitaal. Het enthousiasme dat wij hebben voor deze inspirerende Indiase wetenschap met zijn unieke polsdiagnose in combinatie met levensstijladvies en natuurlijke voedingssupplementen willen wij graag op u overbrengen.

Wat is Ayurveda?

Ayurveda is de traditionele gezondheidsleer van India. De Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) erkent ayurveda als ’s werelds oudste wetenschappelijke en holistische gezondheidssysteem. Vertaald vanuit het Sanskriet betekent ayurveda ‘de wetenschap van het leven’ (ayur betekent ‘lang leven’ of ‘leven’ en vedabetekent ‘wetenschap’).

Herkomst

De kennis van ayurveda werd mondeling doorgegeven tot hij meer dan 5000 jaar geleden op schrift werd vastgelegd. De oudst bekende teksten over ayurveda zijn de Charaka Samhita, Sushruta Samhita en de Ashtanga Hrudaya. Deze teksten beschrijven in detail de effecten van de vijf elementen in het kosmische systeem – aarde, water, lucht, vuur en ether – op ons individuele systeem en verklaren de noodzaak van het in balans houden van deze elementen voor een gezond en gelukkig leven. De kracht van een goede gezondheid ligt in deze balans die wordt bereikt door het gebruik van middelen en principes uit de natuur.

Relevant voor nu

We leven in een moderne en dynamische maatschappij, waarin vernieuwingen en veranderingen elkaar in hoog tempo opvolgen. Hierdoor kan het natuurlijk ritme van het leven verstoord worden en uit balans raken. De fysieke manifestatie van deze verstoring noemen we ziekte. Terwijl reguliere geneeskunde zich over het algemeen richt op het behandelen van ziekte geeft ayurveda ons de kennis over het voorkomen ervan en het verwijderen van de oorzaak wanneer zich toch een ziekte manifesteert.

Ayurveda hanteert geen algemene maar individuele criteria voor gezondheid. Sommige mensen hebben een warme omgeving nodig, anderen hebben liever een koude omgeving. Ieder mens is uniek. Voor een ayurvedisch arts draait geneeskunde daarom altijd om de persoon en niet om de ziekte.

Voor meer informatie kijk op de website!