Adriaan van Dis

Adriaan van Dis: “Ik wil lenig van geest blijven.”

Vorige maand verscheen er in de AD een interview met Adriaan van Dis. Hij heeft een nieuw boek geschreven over de dood, een verhaal van een man die in gevecht is met zijn binnenstem. Dit onderwerp is tot stand gekomen na het overlijden van zijn moeder. Een mooi diepte interview door geschreven door Theo Akker waar ook mindfulness wordt besproken. Misschien wat zweverig, zo vond ook Adriaan, maar het werkte wel voor hem.

Toen hij na de dood van zijn moeder in een dal raakte, moest Adriaan koste wat het kost daar boven op zien te komen.

Mindfulness

Hij bezocht zijn oude psychiater en is gestart met mindfulness. Bij mindfulness draait het om het bewust worden van je eigen ervaring, gevoelens en gedachtes, zonder daar gelijk op te reageren. Meditatie en ademhalingsoefeningen helpen hier aan mee.

Adriaan zelf zegt over mindfulness het volgende: “Ik moet helemaal niks hebben van modieus gedoe. Maar dit had echt zin. Het wordt ook in veel gevangenissen gedaan bij zware delinquenten (lees hier het artikel over yoga in gevangenissen) en dus is het ook iets voor mij. “

Het hele interview met Adriaan van Dis over zijn boek en toekomstplannen lees je hier.

Mindful Yoga

Nieuwsgierig geworden naar mindfulness? Hoe werkt het, wanneer is de lees en nog veel meer vind je hier, want Mindful Yoga volg je nu ook bij GAIA House Of Yoga.