Nationale Yoga Dag 21 juni 2017

Op 21 juni is het Nationale Yoga dag en dat laat ook GAIA House of Yoga niet onopgemerkt voorbij gaan. Het is een dag die wereldwijd door alle Yoga liefhebbers wordt gevierd met duizenden evenementen. Yoga is groots van betekenis! Yoga groeit dan ook overal ter wereld in het aantal actieve deelnemers. Hieronder een overzicht van groepsactiviteiten die in 2016 wereldwijd werden georganiseerd.   

Yoga wereldwijd

In Kolkata (India) zijn duizenden yoga-deelnemers actief © AP

Op het platform in Shilinxia (Beijing) komen Chinezen samen om yoga te doen. © AFP

Op het Shiyan meer vinden yogi elkaar op een prachtige locatie. © Getty Images

Yoga is voor iedereen! Dat laat het havenpersoneel in Mumbai (India) hier zien  © REUTERS

En ook het Indiase leger starten de dag met yoga.  © AFP

In Nederland zijn er ongeveer 1,6 miljoen mensen die aan yoga doen. Hier in Ahmedabad (India) zijn er ook heel veel yoga liefhebbers. © REUTERS

In Chennai rekken en strekken de Indiase soldaten. © AFP

Ook in Engeland wordt fanatiek yoga gedaan. Honderden Britten verzamelden zich hier bij The Stonehenge. © AP

Interessante feitjes over Yoga in de wereld:

  • Sinds 2014 heeft India een minister van yoga genaamd Shripad Yesso Naik. Voorheen was hij minister van Toerisme maar nu is zijn taak om ayurveda, yoga en natuurgeneeskunde te promoten.
  • In Amerika groeit yoga 20% per jaar
  • Wereldwijd doen er meer vrouwen dan mannen aan yoga, maar mannen zijn met een inhaalslag bezig. Vaak zijn mannen nogal stijf dus daar is een goede  ‘down to earth’ opbouw voor nodig. Broga is een eigenlijk een mannenyoga met een fitness-aanpak.
  • Over de hele wereld zijn er meer dan 50 yoga vormen.
  • 98% van de mensen die yoga doet, verwacht dat yoga de gezondheid verbetert. Dit kan zijn als middel tegen een lichamelijk aandoening of om bijvoorbeeld stress te verminderen.

Interessante feitjes over yoga in Nederland:

  • 12% van de Nederlanders heeft de afgelopen zes maanden aan yoga gedaan. Daarvan doet 6% zijn oefeningen thuis.
  • De verdeling tussen man en vrouw is 36% – 64%.
  • De top 3 redenen waarom men yoga beoefend; het vermindert stress je wordt er lenig/flexibel van en het  verbetert je  fysieke conditie.
  • Nederlanders vinden het belangrijk dat een yogadocent respect toont naar zijn leerlingen, rekening houdt met blessures en kennis heeft over de houding & de werking van het lichaam.
  • Bij het kiezen van een yogaschool zijn bereikbaarheid, kosten en het volgen van lessen in kleine groepen erg belangrijk.