Myriam Syelmass….sensual soulpower!

Krachtig, gepassioneerd, bezield en midden in het leven…

Mijn naam is Myriam Syelmass. Ik ben 26 jaar en woon momenteel in Almere. Ik ben Sensual Soul Coach en geef ook met veel passie en plezier yogalessen, waaronder bij GAIA.

Vanaf jonge leeftijd had ik al een enorme honger naar kennis, bewustzijn en vrijheid. Op alle niveaus. Maar ook om mijzelf te begrijpen, de diepere lagen in mij aan te gaan. Dat gaat ook wel hand in hand met elkaar, natuurlijk.

Yoga heeft voor mij altijd al een grote rol gespeeld. Als jonge vrouw meer op de achtergrond. Het intrigeerde het me. Ik deed lange tijd maar wat, op mijn zolderkamertje. Intuitief bewegen en heel diep ademhalen. Spanningen loslaten. Die vaak niet eens allemaal van mij waren, ik pikte heel veel op van buitenaf. Het voelde fijn en bevrijdend.

Naarmate de jaren vorderde nam ik hier en daar wel eens een ‘echte’ yogales. Dat werd vaker en vaker. Totdat ik niet meer weg te slaan was uit de studio. Bikram Yoga was mijn eerste grote liefde op dit gebied. Dagelijks stond ik flink te zweten op het matje, tussen zeker 30 andere studenten. Soms wel twee keer per dag. Toen het helemaal goed voelde, en tijd was – ben ik volop gedoken. Ik openende een nieuw hoofdstuk: Yogadocent worden. Er stond een teachertraining op de agenda in Thailand, anderhalf jaar later. Ik wilde de sequence in- en uitademen, met al mijn cellen. Een intense training volgde. Life changing.

Eenmaal terug in Nederland kwam ik al snel terecht bij GAIA House of Yoga. Een prachtige eerste kans om voor de klas te staan. Hier begon eigenlijk ook meteen de verdieping met mijn eigen practice. Waar ik mij vooralsnog vooral met fysieke vormen had bezig gehouden, leerde ik hier pas echt dat Yoga vooral de weg naar binnen is. Niet langer met mijn mind, maar met mijn lichaam en soul. Zo mooi. Yoga is een weg om zachter te worden, in mijn beleving. Eerst naar je Zelf en daardoor naar alles om je heen. Dat is ook zo mooi aan het les geven. Er gaat een soort maskertje af. De kwetsbaarheid maar tegelijkertijd enorme kracht van de ziel komt omhoog. Dat is zo prachtig om te zien en voelen.

Datzelfde jaar begon ik ook met de Raja Yoga Docentenopleiding binnen GAIA. Ik had nog geen kennis van Raja Yoga en stapte er met een open blik in. Er volgde een intense ontwikkeling, geheel natuurlijk en intuïtief. En nog steeds, met heel veel plezier. Nou was ik altijd wel spiritueel aangelegd. Hoogbewust en gevoelig voor energieën. Maar hier lijkt mijn spirituele aard een anker te krijgen. Zo fijn. Werkelijk een proces om mijzelf stevig te kunnen gronden.

En dat is gebeurd. En nog steeds heel mooi in ontwikkeling. Samen met nog vele andere ontwikkelingen. Ik kan oprecht zeggen dat deze opleiding voor mij een grote rol speelt in het dieper dalen tot mijn Zijn. De levenservaringen die ik op doe en de lagen die ik af pel, krijgen elke keer weer een krachtige ondertoon door ze te verankeren in mijn practise.

Yoga is thuiskomen. Elke keer weer.

Inmiddels combineer ik mijn verschillende ervaringen en gaven in een nieuwe professie. Als Sensual Soul Coach leer ik krachtige mannen en vrouwen hun eigen dieptelaag belichamen. Mannen en vrouwen met een druk en overvloedig bestaan. Ik begeleid ze naar hun eigen sensuele soulpower. Alle lagen pellen we af. Zodat die stralende Zijnstaat overblijft. Krachtig, gepassioneerd, bezield en midden in het leven. Hierbij gebruik ik (in)direct ook heel veel uit de Raja filosofie. Juist omdat het zo systematisch en wetenschappelijk onderlegd is.

Hoe meer ik leer en ontwikkel, hoe dieper ik kan reizen met mijn coachees. Bovendien, hoe mooier mijn eigen leven zich ontvouwd.
Het mooie is dat ik nooit uitgeleerd zal zijn. Elke keer ga ik weer een laagje dieper. Het is een levensstijl geworden, ik zou niet meer anders kunnen en willen. Een cadeau voor jezelf. Elke dag opnieuw. Ik kijk dan ook enorm uit naar de verdere ontwikkelingen binnen deze opleiding.

Liefs,
Myriam Syelmass