Lente Chia Pudding

Glutenvrij en lekker

Warm eten wordt verondersteld makkelijk te verteren in Ayurveda. Het kalmeert en ondersteunt tegelijkertijd het vuur in het lichaam bij de vertering van voedsel.  Chia zaden en Kardamom zijn goed om het teveel aan hitte in het lichaam tot rust te brengen. Dit recept is heerlijk voor ontbijt, als tussendoortje of als toetje. Het is vegetarisch, biologisch en ayurvedisch glutenvrij.

Ingredienten

¼ cup chia zaden
½ kopje warm water
1–1 1/2 kopje soja amandelmelk
1–2 theelepel rauwe honing of agave siroop
½  vanillestokje
½ theelepel kardamon poeder of zaden
1 theelepel kokosnoot olie/boter

Bereiding

Doe wat heet water over de Chia zaden en mix dit door elkaar. Bewaar dit in de vriezer voor een paar uur of een hele nacht. Het wordt dan een gelatine chia brij. Mix dit zachtjes in de blender, samen met alle andere ingredienten. Proef tussendoor en voeg naar eigen smaak de honing of siroop toe.

Leuk om te serveren en te garneren met wat vers fruit en een muntblaadje op de top.

Geniet van de lente!