Groene Detox Week bij GAIA

Bij GAIA gonst het altijd in de lente.  De zon schijnt, de bloesem geurt aan de bomen en het wordt langzaam aan wat warmer. Dan gooien we graag de deuren naar de tuin open. Frisse lucht inademen, het geluid van kabbelend water en de zachtheid van de zon op je gezicht.  En dan die zachte glimlach op je gezicht weer toestaan. Onze winterslaap is voorbij, we willen weer naar buiten treden.

Hoogste tijd om onszelf te reinigen, te zuiveren en te ontgiften van alles dat ons niet meer dient in lichaam en geest. Afvalstoffen opruimen en ons lichaam klaarmaken voor eeng rote schoonmaak op fysiek, emotioneel en mentaal gebied.

Dat doe we bij GAIA door de Groene Detox Week.

De Groene Week is een Ayurvedisch ritueel binnen de yoga dat altijd in de Lente plaatsvindt. Yoga en Ayurveda gaan goed samen omdat ze beiden binnen de holistisch Lifestyle passen. Bij GAIA kun je kennismaken met deze traditie en jezelf eens helemaal reinigen op fysiek, emotioneel en mentaal vlak.

Gedurende deze week eten we enkel groene groenten, peulvruchten en groen fruit om lichaam & geest op te schonen. Groen zuurstofrijk en chlorofylrijk voedsel ontgift ons lichaam en daarmee laten we los wat ons niet meer dient. Met de intensieve begeleiding van Mira Maas en Joris Schildknecht en de positieve support van al onze docenten deze week gaat dat vast lukken! Belangrijk onderdeel van de Groene Detoxweek is dan ook yoga, pranayama en meditatie. Deze zullen in alle lessen terug te vinden zijn deze week, vergezeld van oefeningen en ademtechnieken.

Alle yogalessen staan bij GAIA deze week in het teken van de Groene Detox. Dat verbindt leden en docenten op een mooie en natuurlijke manier met elkaar, waardoor holisme een diepere waarde krijgt. Zo kun je kennis maken met een tak van yoga die meer verdieping geeft en meer bewustzijn geeft op jouw huidige levensstijl. Je leert saboterende gedachten over eten (her)kennen en gaat aan de slag met een krachtige methode om vastgeroeste patronen te doorbreken.

Afvallen, dus kilo’s kwijtraken, is een prettige bijkomstigheid maar niet het hoofddoel. Je kunt ook leuke kooktips opdoen!

Detoxen doen we samen

Mira Maas en Joris Schildknecht

Mira Maas is Kundalini yogadocent bij GAIA en heeft al verschillende detox weken begeleidt en zelf gedaan. Haar kennis op gebied van yoga, adem, voeding en holisme is een mooie aanvulling op Joris Schildknecht, waar ze samen ook spirituele muziek mee maakt. Joris is muzikant en yogadocent, maar bovenal chef-kok binnen zijn eigen onderneming ‘The Vegetable Chef’.

 Programma Zondag 23 april

09:30 – 11:30 uur          Opbouwende workshop Detox Yoga (live       music) door Mira Maas

11:30 – 13:00 uur          Ayurvedische Lunch door Joris Schildknecht The Vegetable Chef

 Maandag 24 april t/m vrijdag 28 april

07.00 –  08.00 uur         5x Vroege Ochtend Detox Yoga incl. Groene smoothy

 Programma Zondag 30  april

09:30 – 11:30 uur          Afbouwende workshop DetoxYoga (live music) door Mira Maas

11:30 – 13:00 uur          Ayurvedische Lunch door Joris Schildknecht The Vegetable Chef

Je kunt je hier opgeven via onderstaande link: