Helende Yoga tijdens en na Kanker

H-yoga biedt steun tijdens herstel

Veel yogadocenten krijgen in hun lessen te maken met yoga beoefenaars met kanker of herstellend van kanker. Maar ook mensen die herstellende zijn van een andere ernstige ziekte. Dat heeft een behoorlijke impact op het leven van deze mens. Gelukkig neemt de kans op overleven toe doordat er naast reguliere behandelingen, veel aanvullende manieren zijn om een ziekte tot rust te laten komen en de mens te laten herstellen op fysiek, emotioneel en mentaal gebied.

De periode tijdens en na de medische behandelingen is voor veel kankerpatiënten lastig en vol hindernissen. Hoe gaat iemand nu verder met zijn/haar leven zonder in een gat te vallen?
GAIA biedt daarom H-yoga (Healing Yoga) aan ter ondersteuning in het herstel- en verwerkingsproces, zowel tijdens als na de medische behandeling. H-yoga is uitdrukkelijk bedoeld als aanvulling op alle reguliere (na)zorg. Het past in onze moderne maatschappij, waar interesse in lichamelijke en geestelijke gezondheid en welzijn toeneemt. Bovendien is het een betaalbaar programma.

Wat brengt H-yoga?

– brengt ontspanning en vermindert stress
– stimuleert het zelfhelend vermogen van het lichaam
– ondersteunt bij een operatieve ingreep, bestraling, chemokuren en/of hormoontherapie
– versterkt de innerlijke kracht en het immuunsysteem
– inspireert, motiveert en geeft zelfvertrouwen
– verbetert de concentratie, de ademhaling, het slaap-, eet-, en leefritme

Niet onbelangrijk is dat GAIA een bedding biedt om jezelf veilig te voelen in een liefdevolle omarming. Naast de yogales vind je ook aandacht en een luisterend oor voor jouw verhaal.

De H-yogales is bij GAIA op maandagochtend van 11.00-12.30 uur