Yoga voor mannen wint terrein

Groeimarkt

Sporttrendwatcher Gijsbregt Brouwer voorspelde twee jaar geleden al dat yoga voor mannen een nieuwe trend zou worden. Hij kreeg gelijk, zo blijkt nu. Was het eerst voornamelijk een sport voor hipsters in de grote steden, langzamerhand spreidt Broga zich uit over heel Nederland. Brouwer, zelf fervent yoga’er: ,,Het aantal mannen dat aan yoga doet ligt momenteel ruim onder de 20%, dus dit is een enorme groeimarkt. Daarmee is yoga een van de weinige bewegingsvormen waar de mannen in de minderheid zijn.”

Yoga voor mannen bij GAIA

Bij GAIA worden er een aantal fysieke yogalessen gegeven die geschikt zijn voor mannen (en vrouwen). Ashtanga Yoga, Power Yoga en Vinyasa Flow zijn geliefde yogavormen. We zien bij GAIA het aantal mannen overigens ook groeien binnen andere yogalessen en in de meditaties.

Het lijkt alsof de scheidslijn minder groot is geworden tussen wat vroeger als zweverig werd ervaren en wat nu goed is voor de gezondheid. Dat maakt dat mannen iets minder kritisch tegenover yoga staan. Als mannen eenmaal een yogales gevolgd hebben bij GAIA zijn ze om.

Yoga ervaren is doen, yoga doen is ervaren!

Er wordt naast fysieke krachtsinspanning ook een beroep gedaan op het soepel maken van de spieren en het in balans komen van lichaam en geest. Steeds meer mannen komen erachter dat yoga ontspanning brengt in een druk bestaan, net als massage en de sauna.

Topsporters aan de yoga

GAIA heeft regelmatig topsport teams uit de regio die in het winterseizoen yoga komen doen wanneer de buitentraining stopt. Voor hockeyers, tennissers en voetballers is het een goede aanvulling op hun trainingsprogramma.

Mannen zijn dan ook van harte welkom bij GAIA? Wij dagen alle mannelijke partners, vrienden, broers, neven en aanverwanten van onze vrouwelijke leden uit om eens een maandje onbeperkt bij GAIA te komen ‘sporten’ voor slechts € 49,95