De magische muziek van Avi Adir

Orientaalse wereldmuziek gecombineerd met yoga

De uit Israel afkomstige multi-instrumentalist en zanger Avi Adir geeft regelmatig bij GAIA bijzondere soundexperience workshops samen met Sanny Bijvoet, Kashmir Yogadocent bij GAIA.

Zijn stem en instrumenten, gecombineerd met de oriëntaalse sound staan garant voor een unieke ervaring.

Avi Adir reist de hele wereld over met zijn door velen als meditatief ervaren muziek. Zijn stem die uit een andere wereld lijkt te komen, speelt daarbij een belangrijke rol. Hij begeleidt zichzelf met een verscheidenheid aan instrumenten, waaronder de Indiase bansoeri, de Armeense doedoek, de Griekse bouzouki en de Egyptische ney.

Adir begon in Israel als twaalfjarige met zingen en gitaar spelen. Later ontwikkelde hij zich tot songwriter en performer. Als twintiger verdiepte hij zich in het maken van bamboefluiten en de studie van Indiase Raga muziek. Sindsdien voegt hij zijn stem toe in de klank en kleur van deze instrumenten.