Oudste Yogi en Powervrouw ter wereld

De kracht van positiviteit

Tao Porchon-Lynch is 98 jaar en daarmee de oudste yogadocent en yogi ter wereld. Tao is de meest inspirerende persoon binnen de yoga van dit moment en een voorbeeld voor veel vrouwen.

Opgegroeid in India, leeft ze nu in New York en is al 75 jaar yogadocent. Ze deelt haar wijsheid en mantra’s over de hele wereld binnen het beeldmerk ‘The Power of She’. Dit kledingmerk heeft Tao gevraagd het gezicht te worden wereldwijd en maakt dat veel vrouwen op leeftijd haar voorbeeld volgen en aan yoga gaan doen. Flexibel, soepel, krachtig én gelukkig. Het zijn de basisingrediënten van het leven van Tao die bepalend zijn voor het feit dat ze nog steeds als yogalerares werkt.

Op 8 jarige leeftijd zag Tao in haar geboorteplaats enkele jongens met yoga bezig zijn. Ze was betoverd door de mooie bewegingen en de rust die yoga met zich mee bracht. Sindsdien besloot ze zich te verdiepen in deze manier van bewegen en het heeft haar nooit meer verlaten.

Als je bewust ademhaalt, sta je in contact met je innerlijke zelf en als je daar verbinding mee weet te houden is dat het meest bevrijdende dat een mens kan ervaren.

De 98-jarige Tao leert ons ook over negatieve gedachten.

Wanneer je negatieve gedachten hebt en je merkt dat je hoofd zich ermee vult dan is het tijd om het roer om te gooien. Die gedachten kruipen direct in je lichaam. Als je ’s morgens wakker wordt, zeg dan dat de komende dag de beste van je leven zal zijn.

Bekijk hieronder de video, waarin Tao vertelt over haar kracht, geluk en liefde voor yoga.