Yogi Lifestyle…iets voor jou?

Wat is een Yogi Lifestyle nu eigenlijk?

Laat ik beginnen met te vermelden dat je als Yogi niet hoeft te leven als een monnik zoals veel mensen denken. Jezelf opsluiten in een klooster, in totale onthouding van alle verleiding en zintuigelijke verlokkingen, volledige onthouding van begeerte, geen vlees eten ofwel celibatair leven is  geen voorwaarde om een Yogi Lifestyle te leven.

Het heeft meer te maken dat je bewust wordt van hoe je de dingen doet zoals je ze doet in je leven. De waarnemer of toeschouwer worden van jezelf. Dan kun je jouw denkpatronen eens onder de loep te nemen, gewaarworden en te ervaren dat je die gedachten helemaal niet bent, maar dat je ze hebt.

Als je de waarnemer wordt van jouw lichaam, emoties en gedachten zonder dat je jezelf hiermee identificeert, begint er een subtiele verschuiving plaats te vinden in jouw perspectie en belevingswereld van hoe je het leven waarneemt.

Een Yogi leeft vanuit een bepaalde onthechting van het drama om zich heen, vanuit oordeelloosheid, vanuit contact met zijn/haar ware zelf.

Binnen een Yogi Lifestyle kies je voor liefde in plaats van leven in angst. Je kiest voor vertrouwen, overvloed en overgave aan wat zich aandient in het leven. Zowel pijn, leed en vreugde vallen ons toe, maar een Yogi weet dat pijn voortkomt uit ons dogmatisch denken, uit hechting, angst voor verlies, denken in tekort, begeerte en hebzucht. Maar dat is niet wie we zijn. Dat is ons ego/persoonlijkheid die daar spreekt. Onze identificatie met het lichaam, emoties en denken zorgen voor het lijden. Wanneer je daar bewustzijn op hebt, dit kunt observeren, kun je er los van komen en bewust kiezen voor LIEFDE. Zijn als een rivier die stroomt in een heerlijke FLOW die leven heet, waarbij je niet meer alles dat onderweg langskomt, probeert te grijpen.

Een Yogi Lifestyle is ieder moment de beste versie van jezelf leven en jezelf te observeren als je weer even eruit wordt geslingerd. We zijn bovenal mens en het is onze weg om vanuit onbewust zijn in Bewustzijn te komen met onsZelf. In harmonie te zijn met onze binnenkant t.o.v. de buitenkant.

Leef ieder moment de beste versie van jezelf!

Dat kan alleen als je onderscheidingsvermogen leert ontwikkelen en loskomt van de dualiteit waar je in leeft.

Breng binnen en buiten samen en leef in harmonie met de natuur, de natuurlijke stroom van het het leven, waarbij je steeds sneller gaat ervaren of iets in harmonie is of niet. Afgestemd zijn op je ware natuur. Dat is de Yogi Lifestyle.

Dat kun je bereiken door Yoga en Meditatie bij GAIA en op den duur kun je dit ook gaan toepassen in je dagelijks leven.